078 05 05 23

De filmpjes op deze pagina zijn telkens stukjes uit het webinar dat DGZ op 6 april 2022 organiseerde voor vleeskalverhouders waarin we hen wegwijs maken in de nieuwe wetgeving identificatie en registratie rund. In de filmpjes is nog sprake van een start van de nieuwe wetgeving op 2 mei 2022, maar die wordt dus uitgesteld naar 13 juni.

Verder vind je op deze pagina een link naar de lijst met antwoorden op de vele vragen die tijdens alle webinars over dit onderwerp aan bod kwamen.

Om de filmpjes in een groter venster te bekijken, klik je eerst op het filmpje dat je wil bekijken en dan klik je rechtsonder op "YouTube". Het filmpje opent dan op die site waar je voor de optie volledig venster/full screen kunt kiezen.

Situering van de nieuwe wetgeving
Hoe kom ik aan de nieuwe documenten?
Een aantal nieuwigheden toegelicht
Verdere digitalisering
Op papier of digitaal werken?
Verandert het register?
Uitgestelde hermerking
Nieuw KB samengevat
Wat zijn de nieuwe documenten?
Meldingen
KB epidemiologisch toezicht

Antwoorden op veelgestelde vragen en andere webinars

DGZ organiseerde ook informatieve webinars voor rundveehouders en voor vervoerders en handelaars. De filmpjes van deze webinars vind je via onderstaande linken.

Op de pagina met de filmpjes voor rundveehouders vind je ook de antwoorden op de vragen die tijdens de webinars voor rundveehouders en die voor vleeskalverhouders aan bod kwamen.